Peşte cu legume de vară

Printeaza

Peşte cu legume de vară

Ingrediente:Peste cu legume de vara

  • 1 kg peşte
  • 2 morcovi
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei mici
  • 2 ardei graşi
  • o mână de fasole verde
  • 1/2 ţelină
  • 2 cepe
  • 7-8 roşii
  • o ceşcuţă de vin alb
  • 1-2 rămurele de cimbru
  • 1 legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele foarte bine, îl speli, îl presari cu sare şi, dacă e o bucată de la burtă, îi pui cim­bru în interior. Dacă ai bucăţi din zona cozii, mărunţeşti cimbrul şi-l presari peste peşte. Cureţi întâi ceapa, o tai şi o pui să se înăbuşe în ulei.

Când s-a aurit o scoţi şi în aceeaşi tigaie pui să se călească morcovii, dovle­ceii şi vinetele tăiate toate rondele. Adaugi şi fasolea curăţată de capete şi ruptă bucăţi mai mici, ardeii tăiaţi beţişoare şi laşi totul pe foc timp de 20 minute.

Ungi cu ulei un vas care merge la cuptor, aşezi un pat de legume apoi peştele şi acoperi cu restul de cantitatii de legume. Acoperi totul cu rondele de rosii, pui si vinul si dai totul la cuptor pentru 20 de minute. La masă il aduci presărat cu pătrunjel fin.

Peşte cu legume de vară

Peste cu legume de vara

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.