Patrunjelul

Printeaza

Pătrunjelul a fost menţionat prima dată într-un compendiu grecesc de plante din secolul al 111-lea Î.H. ca plantă medicinală, pentru a hrăni caii de război.

Romanii îl foloseau la gătit sau pentru împrospătarea aerului şi a respiraţiei. Până în Evul Mediu, a ajuns să fie foarte cunoscut în Anglia, apoi a fost adus în America de Nord de primii colonişti.

Pătrunjelul proaspăt e una dintre cele mai folosite plante, datorită gustului său distinct. Codiţele au o aromă mai puternică decât frunzele şi se potrivesc cel mai bine cu mâncarea la cuptor, ciorbele sau marinatele.

O rămurică întreagă de pătrunjel e esenţială într-un bouquet.

Pentru supe, peşte, carne roşie şi de pasăre, folosiţi frunze proaspete tocate mărunt; îmbunătăţesc gustul altor ingrediente şi trebuie adăugate spre sfârşitul gătitului.

Folosiţi-l ca ingredient în sosurile de peşte, în preparatele din brânză şi ouă sau adăugaţi-l la sosurile pentru salată.

Ca garnitură, pătrunjelul adaugă culoare oricărui preparat; presăraţi-l tocat sau folosiţi rămurele decorative.

 

Patrunjelul

Patrunjelul

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.