Pateuri cu crema de urzici si ciocolata neagra

Printeaza

Pateuri cu crema de urzici si ciocolata neagra din :aluat fraged (cumpărată), piure de urzici (scurs bine de zeamă), zahăr pudră, ciocolată neagră, esenţă de flori de portocal sau de lămâie, ou.

Pateuri_cu_crema_de_urzici_si_ciocolata_neagra

Ingrediente:

  • 1 foaie de aluat fraged (cumpărată)
  • 3 linguri piure de urzici (scurs bine de zeamă)
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 50 g ciocolată neagră mărunţită cu cuţitul
  • 1 linguriţă esenţă de flori de portocal sau de lămâie
  • 1 gălbenuş

 

 

Mod de preaprare:

Intinzi foaia pe masă şi tai forme rotunde zimţate. Omogenizezi bine urzicile cu zahărul, ciocolata şi esenţa de lămâie sau flori de portocal.

Compoziţia o distribui în mod egal pe formele decupate din aluat şi acoperi, îndoind fie­care formă pe din două.

Presezi bine marginile, să nu iasă umplu­tura şi aşezi portofelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Ungi portofelele cu gălbenuş şi le dai la cuptorul încins, timp de 20-25 de minute, până se rumenesc.

Sunt foarte bune, iar din combinaţia ciudată de urzici şi ciocolată per­sistă doar gustul ciocolatei.

Pateuri cu crema de urzici si ciocolata neagra

Pateuri_cu_crema_de_urzici_si_ciocolata_neagra

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pateuri cu ciuperci si menta

Pateuri cu ciuperci si menta

Pateuri cu ciuperci si menta din: ulei, sifon, sare, zahar, drojdie, faina, ciuperci, ceapa, piper, menta. Ingrediente: 1 pahar cu ulei 2 pahare cu sifon sau apă minerală sare 1 lingură cu zahăr drojdie 400 g făină 6-8 ciuperci mari 1 ceapă piper măcinat sare 2 linguri cu ulei mentă tocată   Mod de preparare: […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.