Pateuri cu ciuperci si menta

Printeaza

Pateuri cu ciuperci si menta din: ulei, sifon, sare, zahar, drojdie, faina, ciuperci, ceapa, piper, menta.

Ingrediente:Pateuri cu ciuperci si menta

  • 1 pahar cu ulei
  • 2 pahare cu sifon sau apă minerală
  • sare
  • 1 lingură cu zahăr
  • drojdie
  • 400 g făină
  • 6-8 ciuperci mari
  • 1 ceapă
  • piper măcinat
  • sare
  • 2 linguri cu ulei
  • mentă tocată

 

Mod de preparare:

Faceţi un aluat astfel: amestecaţi uleiul cu sifonul, omogenizaţi, adăugaţi sare, drojdia înmuiată în apă caldă, 1 lingură cu zahăr şi faină cernută. Frământaţi un aluat molicel şi lăsaţi-l la dospit.

Căliţi ciupercile cu ceapa în puţin ulei, răciţi, condimentaţi cu sare, piper, mentă tocată. Impărţiţi aluatul în patru, întindeţi foi, umpleţi cu ciuperci, rulaţi, coaceţi în formă neunsă.

Serviţi pateurile tăiate, după ce s-au răcit. Puneţi rulourile cu umplutură pe tava neagră a aragazului cu distanţă între ele, pentru că aluatul creşte prin coacere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.