Paste cu sos de branza si pere
PrinteazaO reteta de paste cu sos de branza si pere din: paste, pere, unt, faina, lapte, cognac, piper alb, parmezan si sare.
- 500 g paste scurte
- 4 pere mai mari
- 50 g unt
- 1 lingura faina
- 250 ml lapte
- 1 lingurita cognac
- 1/2 lingurita piper alb
- 100 g parmezan ras
- sare
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform timpului afişat pe ambalaj. Curăţaţi perele şi tăiaţi-le în sferturi, apoi în cubuleţe cât mai mici sau în feliuţe subţiri. Topiţi untul în¬tr-o tigaie, adăugaţi făina şi rumeniţi-o 3 minute, fără a o lăsa să se îngălbenească.
Adăugaţi laptele, cognacul, sare şi piper şi parmezamul ras fin. Fierbeţi sosul la foc mic, amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Când începe să se îngroaşe, adăugaţi perele şi mai ţineţi sosul pe foc 3 – 5 minute, apoi opriţi focul şi lăsaţi sosul în vasul acoperit 5 minute.
Turnaţi sosul cald peste pastele scurse de apa în care au fiert şi puse în farfurii calde.
Paste cu sos de branza si pere
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/paste-sos-branza-pere html
Bune, bune pastele astea
Da, ma gandeam sa fac azi niste macaroane