Pastă de heringi cu mere

Printeaza

Pastă de heringi cu mere

Ingrediente:Pastă de heringi cu mere

  • 1 hering mare
  • 2 linguri unt
  • 1 măr mare
  • 1 ou răscopt
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Se despică peştele pe burtăşi se ţine în apă călduţă timp de 5–6 ore. Apoi se trage pieliţa de la cap spre coadă, se taie capul şi coada şi se îndepărtează toate oasele.

Se toacă mărunt cu satîrul, sau se dă prin maşina de tocat. Gălbenuşul de ou răscopt se trece prin sităşi se freacă cu untul.

Se adaugă peştele tocat şi se amestecă pînă se obţine o pastă omogenă. La urmă se pun mărul curăţat de coajăşi ras pe răzătoare, se mai freacă puţin, apoi pasta obţinută se aranjează pe un platou lung, dîndu–i forma peştelui, iar capul şi coada se aşază la locul lor.

Albuşul foarte mărunt tocat se presară deasupra.

Marginile platoului se garnisesc cu frunzele din inima unei salate. Cu această pastă se pot pregăti şi sandvişuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.