Pasca cu ciocolata si migdale

Printeaza

Pasca cu ciocolata si migdale din: faina, zahar, unt, ulei, lapte, oua, albus, esenta de rom, esenta de vanilie, drojdie, sare, cacao, ciocolata neagra, migdale, smantana.

Ingrediente:Pasca_cu_ciocolata_si_migdale

  • 1 kg faina
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 ml ulei
  • 400 ml lapte
  • 6 oua
  • un albus
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g drojdie
  • 1 lingurita de sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 100 g cacao
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g zahar
  • 30 g faina
  • 8 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 30 ml lapte
  • 200 g unt
  • 200 g migdale feliate
  • 80 g smantana

Mod de preparare:

Se pregateste mai intai un aluat ca pentru cozonac din ingredientele de mai sus si se lasa la dospit. Se lasa deoparte albusul pentru uns. Se prepara apoi umplutura. Mai intai se freaca ouale cu zaharul, se pune compozitia la bain-marie si se adauga, rand pe rand, ciocolata topita, faina, cacaua, mirodeniile si laptele.

Se amesteca intruna cu o lingura de lemn, pana compozitia se ingroasa suficient. Apoi se adauga smantana si untul, incorporându-le. Cand crema este omogena, se va pune peste aluatul asezat in tava. Se unge crema cu albusul batut si se presara feliile de migdale. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 40-50 de minute.

Pasca cu ciocolata si migdale

Pasca_cu_ciocolata_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.