Parjoale de ovaz cu salata de porumb

Printeaza

O reteta de parjoale de ovaz cu salata de porumb din: ceapa, praz, unt, supa de legume, sare de mare, cimbru, maghiran, fulgi de ovaz, oua, mustar, boabe verzi de piper, usturoi verde, pesmet, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, boabe de porumb, unt, smantana, praf de curry, boia de ardei dulce, tabasco si zahar.

Ingrediente:Parjoale de ovaz cu salata de porumb

pentru parjoale:

  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 2 lingurite unt
  • 500 ml supa de legume
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 160 g fulgi de ovaz
  • 3 oua
  • 2 lingurite mustar seminte
  • 1 lingurita boabe verzi de piper
  • 3 lingurite usturoi verde, taiat inele
  • pesmet
  • ulei de masline pentru prajit

pentru salata de porumb:

  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 850 g boabe de porumb (din conserva)
  • 2 lingurite unt
  • 150 ml supa de legume
  • 75 ml ketchup de rosii
  • 150 g smantana proaspata
  • 1 lingurita praf de curry
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cateva picaturi tabasco
  • zahar

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie cuburi. Prazul se taie în ine­le subţiri. Untul se pune la încins într-o oa­lă. Şi se prăjesc în el ceapa şi usturoiul. Se toarnă deasupra supa de legume. Se adaugă sare, cimbru, măghiran şi fulgi de ovăz.

Se acoperă oala şi se lasă aproximativ oră să fiarbă la foc potrivit. Apoi se ia oala de pe foc şi se lasă să se răcească. Compoziţia se pune într-un castron şi se amestecă cu ouă, muştar, boabe de piper şi usturoi. Se încorporează atâta pesmet până ce se leagă compoziţia.

Cu mâinile umede din compoziţie se for­mează pârjoale mici. Uleiul se pune într-o tigaie la încins şi se prăjesc pe porţii pârjoa- lele. Se lasă pe un grătar de bucătărie să se scurgă şi se păstrează la cald.

Pentru salata de porumb se taie ceapa în cuburi mici, tot aşa şi ardeiul. Se lasă po­rumbul să se scurgă. Se pune untul într-o cratiţă la încins şi se căleşte ceapa şi ardeiul. Se adaugă porumbul. Supa de legume se amestecă cu ketchupul şi se toarnă peste po­rumb. Se lasă totul să fiarbă câteva minute. Pe urmă se încorporează smântână şi se condimentează cu praful curry, boia şi ta­basco.

Salata de porumb se împarte în 4 farfurii încălzite şi se serveşte cu câte o pârjoală.

Parjoale de ovaz cu salata de porumb

Parjoale de ovaz cu salata de porumb

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.