Parjoale din peste cu sos

Printeaza

O reteta de parjoale din crap cu cartofi, lamaie, peste, oua, ceapa servite cu garnitura de salata verde sau ardei capia

Ingrediente:Parjoale din peste cu sos

  • un kilogram crap
  • 500 g cartofi
  • o lămîie
  • 100 g pesmet
  • piper
  • două ouă
  • 200 g ceapă
  • ulei
  • zahăr pu­dră
  • cuişoare
  • sare
  • 100 g făină
  • 4 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de oase şi se trece prin maşina de tocat, împreună cu jumătate din cantitatea de ceapă. Se adaugă piperul, zahărul, ouăle şi pesme­tul. Din pasta obţinută se fac pîrjoale, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei.

Sepa­rat se înăbuşă restul de ceapă. Cînd este rumtenită se adaugă cartofii tăiaţi felii rotumde, se pune sare, piper, cui­şoare, foM de dafin şi apă caldă. Se aco­peră şi see lasă pe foc pînă ce cartofii sînt fierţi.

Se adaugă pîrjoalele din peş­te. Dacă sosul este scăzut se mai picură puţină apă, se acoperă şi se mai lasă să dea douăă-trei clocote. Se stoarce lămîia şi se servesc fierbinţi cu garnitură de salată verde sau cu ardei capia în oţet.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • pirjoale din peste
  • parjoale de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.