Papricas de pui cu smantana

Printeaza

Papricas de pui cu smantana

Ingrediente:Papricas de pui cu smantana

  • 2 pui
  • 1 lingură untură
  • 2 cepe
  • 5 linguri smîntînă
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 1 apă
  • sare
  • piper

Pentru găluşte :

  • 1 ou
  • 3 linguri făină
  • 125—175 g lapte sau apă (sau sifon)
  • sare
  • grăsime

Mod de preparare:

Puiul curăţat îl împărţim în bucăţi pe care le punem într-un vas cu apă rece.

Rumenim ceapa tăiată mărunt, punem carnea de pui şi stingem cu apă. Presă­răm piper pisat, sare şi boia dulce. Aco­perim cratiţa şi lăsăm să fiarbă încet 1 oră. In acest timp scuturăm cratiţa din cînd în cînd, nu amestecăm cu lingura. Ridicăm capacul şi fierbem mîncarea des­coperit ca să scadă puţin zeama.

Inainte de a servi la masă, adăugăm găluştele de făină fierte. După ce scoatem papricaşul în farfuria de ser­vit, turnăm deasupra smîntînă proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.