Pak Choy

Printeaza

Pak Choy

Pak ChoyPak choy este de câteva mii de ani una dintre legumele de bază ale bucătăriei cantoneze. Face parte din familia brassica (a verzei) şi are un gust asemănător muştarului, fiind plin de vitamine şi minerale.

Inainte de gâtire, tulpinile se desprind unele de altele şi se spală bine. Unii bucătari preferă să îndepărteze cea mai mare parte a frunzelor, lăsând doar o margine verde pe tulpina albă. Frunzele se opăresc, în vreme ce tulpinile trebuie fierte mai multă vreme, astfel încât se pun primele atunci când pak choy se fierbe la abur sau se prepară prin metoda stir-fry.

Micile pak choy tinere sunt mai scumpe, dar şi mai uşor de pregătit. Tulpinile şi frunzele se fierb întregi sau tăiate în două sau trei bucăţi.

Pak choy poate fi folosită ca ingredient pentru supe sau poate fi prăjită la foc intens, amestecând continuu, cu puţin ulei, usturoi şi sos de soia. Adăugată la mâncăruri occidentale, pe bază de carne de porc sau pui, pak choy reprezintă o alternativa gustoasă.

Aromatizată cu câteva picături ce sos de soia sau de stridii, mâncarea va fi uşoară, delicioasă şi, în general, binefăcătoare.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.