Paine prajita cu usturoi si ulei de masline

Printeaza

Paine prajita cu usturoi si ulei de masline din: paine, usturoi, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Paine_prajita_cu_usturoi_si_ulei_de_masline

  • 500 g pâine albă veche
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pâinea albă, veche de circa 2 zile, se taie bucăţele sau felii, apoi se fărâmiţează. Se pune într-un vas şi se înmoaie în puţină apă rece. Se acoperă cu o cârpă umedă şi se lasă să se odihnească peste noapte.

In ziua următoare se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare. Căţeii de usturoi se curăţă şi se prăjes întregi, apoi se scot din ulei.

Bucăţelele de pâine se prăjesc 15 minute în uleiul încins de măsline, amestecând continuu, până devin galbene-aurii şi crocante.

Paine prajita cu usturoi si ulei de masline

Paine_prajita_cu_usturoi_si_ulei_de_masline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.