Paine cu masline
PrinteazaPaine cu masline din: faina, masline kalamata, drojdie inactiva, apa.
- 3 cani de faina pentru paine
- o cana si jumatate de masline kalamata fara samburi
- un sfert de lingurite de drojdie activa
- o cana si jumatate de apa rece
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un bol făina, măslinele şi drojdia. Adăugaţi apă şi frământaţi 30 de secunde, până se formează un aluat. Lăsaţi aluatul la crescut peste noapte, până îşi dublează dimensiunile. Presăraţi o suprafaţă plată cu făină şi ridicaţi marginile aluatului, înfigându-le în centru.
Incercaţi să modelaţi aluatul în formă rotundă. Puneţi într-un şervet de bucătărie, acoperiţi şi mai tineti 2 ore la crescut. Preîncălzifi cuptorul la 220 grade Celsius. Puneţi aluatul într-un recipient ţinut la cuptor.
Acoperiţi şi coaceti 30 de minute. Luaţi capacul şi mai coaceti încă 15 – 30 de minute, până ce pâinea se rumeneşte frumos.
Paine cu masline
Pofta buna!