Paine cu fructe
PrinteazaO reteta delicioasa de paine cu: fructe uscate, stafide, nuci, caise, alune,coaja de lamaie, chimen macinat, lapte, oua, zahar, zahar brun, unt.
- 500 g pâine integrală
- 500 g fructe uscate şi sâmburi (stafide, nuci, caise confiate, alune, coajă de portocală şi lămâie confiate)
- 1 linguriţă cu chimen măcinat
- 600 ml lapte
- 2 ouă
- 140 g zahăr
- 2 linguri cu zahăr brun
- 100 g unt
Mod de preparare:
Pune într-un bol mare pâinea ruptă bucăţi, fructele şi cojile, adaugă laptele şi amestecă bine cu mâinile, până când pâinea se fărâmiţează complet, devenind un fel de aluat.
Adaugă ouăle bătute, zahărul şi chimenul. Amestecă din nou şi lasă la odihnit 15 minute.
Amestecă acum cu untul moale. Din nou, amesteci cu mâna. Dai la frigider o jumătate de oră. Formează batoane, pe care le aşezi într-o tavă cu hârtie.
Lasă-le în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, cam o oră. Le servesti calde.
Paine cu fructe
Pofta buna!