Pachetel regal
PrinteazaPachetel regal din: lapte, ou, faina, sare, ulei, piept de curcan, piept de porc, ceapa, smantanam unt, piper.
Pentru clatite:
- 200 ml lapte
- un ou
- 100 g făină
- un praf sare
- ulei pentru uns tigaia
Pentru umplutura:
- 200 g piept de curcan
- 150 g piept de porc
- 2 legături ceapă verde
- 100 ml smântână de gătit
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru clătite, se amestecă într-un bol ingredientele şi se obţine un aluat subţire. Se coc pe rând clătitele, în strat cât mai subţire, într-o tigaie încinsă, unsă cu puţin ulei.
Ceapa mărunt tăiată se pune la călit în 50 g unt. Se presară cu sare.
Se taie carnea cubuleţe şi se adaugă cu restul de unt. Se amestecă şi când carnea a devenit albă, se toarnă smântână. Se lasă pe foc să scadă. Se potriveşte de sare şi piper.
Pe fiecare clătită se repartizează o lingură de carne, se strânge clătita, se leagă cu un fir de ceapă verde şi se aduce la masă.
Pachetel regal
Pofta buna!