Orez cu dovleac şi legume

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de orez cu dovleac si legume din: orez jasmine, dovleac, mazare, porumb baby, ceapa, sos de soia, pudra de scortisoara, sare, piper, ulei de floarea soarelui, anghinare si fenicul.

Ingrediente:Orez cu dovleac şi legume

  • 250 g orez jasmine
  • 500 g dovleac de plăcintă
  • 200 g mazăre
  • 200 g porumb baby
  • două frunze de salvie
  • o ceapă
  • sos de soia
  • o linguriţă de zahăr brun
  • pudră de scorţişoară
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • anghinare
  • fenicul

 

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri. Se pune o oală cu apă la fiert, se adaugă puţină sare şi se fierbe dovleacul zece minute. Intr-o cratiţă se încing patru linguri de ulei, se adaugă sosul de soia, zahărul brun, pudra de scorţişoară, sarea şi piperul.

Se pun feliile de dovleac, se amestecă uşor cu o paletă, se ţin pe foc cinci minute, apoi se opreşte focul şi se păstrează la cald. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune pe o farfurie.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă mazărea, porumbul baby tăiat bucăţi mici şi frunzele de salvie. Se toarnă o cană de apă şi se lasă să fiarbă până scade sosul format.

Se fierbe orezul şi se serveşte împreună cu feliile de dovleac şi amestecul de mazăre, ceapă şi porumb. Pe lângă mazăre şi porumb se mai pot adăuga felii de fenicul şi anghinare.

Orez cu dovleac şi legume

Orez cu dovleac şi legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.