Orez cu arome

Printeaza

O reteta de orez cu arome din: orez basmati, ulei de floarea soarelui, seminte de mustar negru, ardei iute, curcuma, lamaie verde si coriandru.

Ingrediente:Orez cu arome

  • 225 g orez basmati
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 0.5 lingurita seminte de mustar negru
  • 1 ardei iute rosu uscat, curatat de seminte si tocat
  • 0.5 lingurita curcuma
  • 1 lamaie verde, coaja rasa
  • 1 lingura coriandru proaspat, maruntit

 

Mod de preparare:

Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30 de minute. Apoi se scurge si se lasa deoparte in sita. Se pune o oala cu apa la fiert. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare, la foc potrivit.

Dupa ce s-a incins uleiul, se adauga boabele de mustar si in momentul in care incep sa sara, se adauga ardei iute si se lasa sa se innegreasca.

Se adauga orezul si curcuma, se micsoreaza flacara si se calesc 2-3 minute. Se adauga coaja rasa de lamaie verde, coriandru si se potriveste de sare, apoi se adauga 475 ml de apa clocotita.

Se fierbe orezul, apoi se lasa sa se odihneasca conform. Se rasfira usor orezul cu o furculita si se serveste.

Orez cu arome

Orez cu arome

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.