Nuci dulci

Printeaza

Nuci dulci din: osanza, zahar, margarina, oua, praf de copt, otet, faina, nuci, dulceata de caise.

Ingrediente:Nuci dulci

  • 1 cană osânză
  • 1 cană zahăr
  • 1 pachet margarină
  • 3 ouă
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 linguriţă oţet
  • 1 praf de sare
  • 90 g făină

Umplutura:

  • 4 căni nuci, măcinate
  • 1 borcan dulceaţă de caise

 

Mod de preparare:

Intr-un bol adăugaţi osânza, zahărul, margarina, ouăle şi sare. Intr-o cana adăugaţi praful de copt, bicarbonatul de sodiu împreună cu oţetul şi lăsaţi să reacţioneze; adăugaţi în bol şi amestecaţi până obţineţi o pastă bine omogenizată.

Adăugaţi făina treptat până obţineţi un aluat omogen.

Intr-un alt bol, adăugaţi nucile măcinate şi dulceaţă îndeajuns cât să obţineţi o compoziţie bine omogenizată. Ungeţi forma de nuci pe ambele părţi cu ulei sau unt şi puneţi bile de aluat de mărimea unei cireşe în forme şi coaceţi la foc mic, pe ambele părţi până sunt făcute.

Transferaţi jumătăţile de nuci pe o farfurie şi lăsaţi-le să se răcească.

Odată răcite, adăugaţi o cantitate generoasă de umplutură, uniţi nucile şi daţi-le prin zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.