Morcovi de iarna cu scortisoara

Printeaza

Morcovi de iarna cu scortisoara din: morcovi, ulei, zahar, scortisoara, apa, sare.

Ingrediente:Morcovi de iarna cu scortisoara

  • 6 morcovi mijlocii
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1/2 linguriţă cu scorţiişoară
  • o ceaşcă apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi morcovii de coajă, îi spălaţi şi-i tăiaţi felii subţiri, apoi îi aşezaţi în cratiţă emailată cu ulei de salată şi puţină apă călduţă. Fierbeţi acoperit la foc mic până când se pot consuma.

Săraţi puţin şi turnaţi peste morcovi un sos de zahăr pe caire-1 faceţi din: 2 linguri cu zahăr, 3 linguri cu apă, 1/2 linguriţă de scorţişoară pulbe;re. Fierbeţi sosul 2-3 min pe foc mic, răsturnaţi peste morcovi, şi clocotiţi mâncarea 2 min.

Trageţi vasul de pe foc.

Serviţi morcovii calzi, cu pâine prăjită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.