Meniu #3

Printeaza

Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

Meniu

Supa crema de legume cu marar si crutoane

Ingrediente:

  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • mărar proaspăt
  • crutoane
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăță legumele, se taie cuburi și se fierb într-un litru de apă. Când sunt bine pătrunse se scot din supă și se pasează în blender. Piureul obținut se diluează cu puțină supă și se mai fierbe câteva minute.

Se presară sare și piper și se oprește focul. Se servește fierbinte cu crutoane, ornat cu mărar proaspăt.

 

Supa crema de legume cu marar si crutoane

Supa_crema_de_legume_cu_marar_si_crutoane

Frigarui de pui cu mere

Ingrediente:

  • 800 g piept de pui file sau pulpe dezosate
  • 3 mere
  • 60 ml ulei
  • 4 linguri miere
  • 250 ml suc de rosii
  • 2 fire de cimbru verde
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • 1 felie slaninuta

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o tai în cuburi de 5-6 cm, pe care le presari cu sare şi piper, le stropeşti cu uleiul şi le păstrezi în frigider timp de 1 oră. Pregăteşti un amestec din miere, sucul de roşii, boia, boabele de muştar măcinate şi frunzuliţele de cimbru fin tocate.

Speli merele şi le tai în rondele groase de 1 cm. După preferinţă, le poţi decoji sau nu. Infigi în beţe din bam­bus pentru frigărui cuburi de carne, alternând cu felii de mere. Le frigi timp de 15 minute pe grătarul încins, în prea­labil uns cu slăninuţă, întorcându-le pe toate părţile.

Spre sfârşit, le stropeşti cu puţin sos. Serveşti frigăruile calde, stropite cu sosul rămas.

 

Frigarui de pui cu mere

Frigarui_de_pui_cu_mere

Prajitura cu caise si cirese

Ingrediente umplutura:

  • 1/2 kg caise
  • 1 cana cirese fara samburi
  • ¼ cana de zahar
  • 1 lingura faina
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita de esenta de vanilie
  • ½ lingura unt

Ingrediente aluat:

  • 1 ¼ cana faina
  • ½ lingura de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 1/2 cana unt
  • 4-6 linguri de apa cu gheata
  • 1 ou
  • zahar si scortisoara pentru topping

 

Mod de preparare:

Intr-un blender adaugati faina, ½ linguri de zahar si ½ lingurita de sare. Procesati cateva secunde. Adaugati untul, procesati cateva secunde. Adauga apa putin cate putin si procesati pana la omogenizare. Scoateti din blender si puneti in folie alimentara. Dati la friider pentru 1 ora. Se incalzeste cuptorul la 200C.

Intr-un castron mic, bateti oul cu furculita si se pune deoparte. Feliati caisele si puneti impreuna cu ciresele intr-un bol mediu si se presara cu faina, zaharul, scortisoara si vanilia. Se amesteca usor cu o spatula. Pe o foaie de hartie de copt se intinde aluatul intr-un cerc.

Aranjati caisele in cercuri peste aluat. Acoperiti cu cirese. Adaugati bucatele de unt. Ridicati marginile aluatului peste fructe. Periati cu ou batut si presarati zahar si scortisoara. Se da la cuptor pentru 18-22 minute. Se lasa sa se odihneasca 15 minute inainte de servire.

 

Prajitura cu caise si cirese

Prajitura_cu_caise_si_cirese_16

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.