Frigarui de pui cu mere

Printeaza

Frigarui de pui cu mere din: piept de pui, mere, ulei, miere, suc de rosii, cimbru verde, boabe de mustar, boia dulce, sare, piper, slaninuta.

Ingrediente:Frigarui_de_pui_cu_mere

  • 800 g piept de pui file sau pulpe dezosate
  • 3 mere
  • 60 ml ulei
  • 4 linguri miere
  • 250 ml suc de rosii
  • 2 fire de cimbru verde
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • 1 felie slaninuta

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o tai în cuburi de 5-6 cm, pe care le presari cu sare şi piper, le stropeşti cu uleiul şi le păstrezi în frigider timp de 1 oră. Pregăteşti un amestec din miere, sucul de roşii, boia, boabele de muştar măcinate şi frunzuliţele de cimbru fin tocate.

Speli merele şi le tai în rondele groase de 1 cm. După preferinţă, le poţi decoji sau nu. Infigi în beţe din bam­bus pentru frigărui cuburi de carne, alternând cu felii de mere. Le frigi timp de 15 minute pe grătarul încins, în prea­labil uns cu slăninuţă, întorcându-le pe toate părţile.

Spre sfârşit, le stropeşti cu puţin sos. Serveşti frigăruile calde, stropite cu sosul rămas.

Frigarui de pui cu mere

Frigarui_de_pui_cu_mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.