Lichior delicios de oua

Printeaza

Lichior delicios de oua din: oua, zahar, lapte, frisca, whisky.

Ingrediente:Lichior delicios de oua

  • 4 gălbenuşuri
  • 40 g zahăr
  • 450 ml lapte
  • 200 g frişcă
  • 90 ml whisky
  • 4 albuşuri bătute
  • 120 g zahăr

 

Mod de preparare:

Se mixează 4 gălbenuşuri cu 40 g zahăr, până se obţine consistenţă cremoasă. Se amestecă 450 ml lapte cu 200 g frişcă şi se pun la foc până când încep să clocotească. Apoi se iau de pe foc şi se adaugă treptat gălbenuşurile.

Se pune pe baie de aburi vasul câteva minute, amestecând continuu. Se scoate vasul din bain-marie, se toarnă 90 ml whisky şi se omogenizează. Se încorporează 4 albuşuri bătute cu 120 g zahăr.

Băutura se ţine la rece.

 

Savurati!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.