Lasagna cu vinete si pesto rosu

Printeaza

Lasagna cu vinete si pesto rosu din: vinete, ulei, ceapa, foi de lasagna, mozzarella, sare, piper, sos pesto, busuioc.

Ingrediente:Lasagna cu vinete si pesto rosu

  • 12 vinete medii, curăţate
  • 3 linguri cu ulei de măsline+extra, pentru presărat
  • 1 ceapă roşie mare, curăţată şi tăiată în inele
  • 4 foi de lasagna, tăiate în jumătate
  • 2×125 g pachete de mozzarella, scursă şi feliată în 8
  • sare şi piper negru măcinat
  • 4 linguri cu sos pesto roşu sau pesto de chili
  • câteva frunze de busuioc, pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Incălzeşte o tigaie gril. Taie vinetele în 12 inele fiecare, unge-le pe ambele părţi cu ulei şi coace-le câte 4-5 minute pe fiecare parte, până devin maronii. Lasă-le deoparte.

Unge grătarul cu ulei şi coace inelele de ceapă până devin maronii. Intre timp, fierbe lasagna în apă timp de 4 minute. Scurge-le şi lasă-le deoparte.

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Tapetează cu hârtie pergament o tavă.

Pune 4 foi de lasagna, unge-le cu ulei, apoi pune 2-3 felii de vinete, câteva inele de ceapă, câteva felii de mozzarella, 1/2 lingură cu pesto şi asezonează.

Unge celelalte foi de lasagna cu ulei, aranjează-le deasupra şi repetă straturile cu vinete, ceapă, brânză şi pesto.

Coace 10-15 minute, până când brânza s-a topit şi a devenit maronie. Scoate lasagna pe un platou, stropeşte-o cu ulei şi decorează cu busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.