Kombucha – Cum să prepari băutura probiotică acasă

Printeaza

Kombucha – Cum să prepari băutura probiotică acasă din: ceai negru, zahar, apa filtrata, kombucha, scoby.

 

Ingrediente:

  • 1 pungă de ceai negru sau ceai verde
  • 1 ceașcă de zahăr alb sau brun
  • 4 litri de apă filtrată
  • 1 bucată de starter de kombucha sau 1/2 ceașcă de kombucha dintr-un lot anterior (pentru aciditate)
  • 1 cultură de kombucha (SCOBY – Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast)

 

Mod de preparare:

Fierbeți 4 litri de apă și adăugați punga de ceai și zahărul. Amestecați bine și lăsați-l să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Îndepărtați punga de ceai și transferați lichidul într-un borcan mare de sticlă sau un recipient din sticlă.

Adăugați starterul de kombucha și cultura SCOBY.

Acoperiți borcanul cu o cârpă de bumbac sau hârtie de filtru și fixați-o cu un elastic.

Lăsați kombucha să fermenteze la temperatura camerei (între 20-30°C) timp de 7-14 zile, în funcție de preferințe. Gustați-o în fiecare zi pentru a decide cât de acidă doriți să fie.

După fermentare, îndepărtați cultura SCOBY și starterul de kombucha.

Îmbuteliați kombucha în sticle de sticlă ermetic închise și lăsați-le să fermenteze la temperatura camerei timp de încă 3-7 zile pentru a dezvolta carbonatarea dorită.

Refrigerați kombucha și savurați-o rece!

Kombucha – Cum să prepari băutura probiotică acasă

Informații nutriționale (per porție):

  • Calorii: Aproximativ 30-50 kcal, în funcție de durata fermentării
  • Carbohidrați: Aproximativ 7-10 grame
  • Proteine: Neglijabile (aproximativ 0,5 grame)
  • Grăsimi: Neglijabile (aproximativ 0 grame)

 

Kombucha este o băutură fermentată cu origini vechi, având tradiții în regiunile asiatice.

Această băutură sănătoasă și revigorantă se obține prin fermentarea ceaiului și a zahărului cu ajutorul culturii de kombucha (SCOBY), care conține bacterii și drojdii benefice.

Rezultatul final este o băutură cu un gust ușor acrișor și ușor efervescentă, bogată în probiotice, vitamine și enzime.

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.