Inimioare cu jeleu

Printeaza

Inimioare cu jeleu din: oua, cocos, zahar, faina, lamaie, sare, iaurt, frisca, boboci de iasomie, gelatina.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 120 g albuşuri
  • 100 g nucă de cocos
  • 80 g zahăr
  • 40 g făină
  • 1/2 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 200 g iaurt
  • 100 ml frişcă
  • 80 g zahăr
  • 2 linguri boboci de iasomie
  • 7 g gelatină

Pentru jeleu:

  • 200 g coacăze roşii congelate
  • 80 g zahăr
  • 1 linguriţă agar-agar

 

 

Mod de preparare:

Baţi spumă albuşurile cu sarea, zeama de lămâie şi zahărul, până obţii o bezea. Cu o spatulă, amesteci într-un bol nuca de cocos, făina şi bezeaua.

Transferi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coci la 170°C, timp de 13 minute. Cu forme de inox inimioare, decupezi biscuiţii.

Faci un ceai concentrat de iasomie. Mixezi iaurtul cu zahărul, apoi adaugi frişca bătută, ceaiul de iasomie răcit şi gelatina hidratată şi amesteci cu o spatulă.

Fierbi coacăzele împreună cu zahărul, apoi adaugi agar-agarul şi mai fierbi 2 minute.

Pasezi jeleul cu blenderul vertical.

Intr-o forma de silicon, pui crema, apoi jeleul de coacăze roşii şi dai la rece pentru 4 ore.

Scoţi inimile din forme şi le aşezi pe biscuiţii unşi cu cremă de iaurt. Decorezi cu boboci de iasomie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.