Imambaildi

Printeaza

 Imambaildi

Ingrediente:Imambaildi

  • 5 vinete
  • 300 g ulei
  • 3 cepe mari
  • 625 g roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • 5 căţei de usturoi
  • zahăr
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Scoatem coada vinetelor, le spălăm bine, le crestăm în lung, adînc (fără să le străpungem), punem puţină sare la crestătură şi le lăsăm să stea 15 minute. Apoi le ştergem cu un şervet şi le pră­jim puţin în ulei fierbinte (pînă se moaie).

In timpul acesta curăţăm ceapa, o tă­iem în felii şi o prăjim puţin în ulei. Adăugăm sare, piper, pătrunjel verde to­cat mărunt, usturoi şi roşii tăiate felii. Cine vrea, poate presăra şi puţin zahăr, după gust. Amestecăm totul şi cu această compoziţie umplem vinetele prin crestă­tură, le aşezăm într-o tavă cu umplu­tura în sus, turnăm restul de ulei (ca şi cel din tigaie), acoperim cu felii de roşii, adăugăm puţină apă şi dăm la cuptor la foc potrivit, 1 1/4 oră.

Imambaildî-ul se serveşte cald sau rece, după gust.

Romînii completează această reţetă turcească, adăugind la umplutură 1 mor­cov şi 1/2 ţelină, rase şi călite împreună cu ceapa.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.