Ienuparul

Printeaza

Anumite soiuri conţin un ulei otrăvitor, acesta fiind motivul pentru care ienupărul a fost considerat multă vreme o plantă fermecată, care alungă spiritele rele.

Astăzi, fructele copacului reprezintă un condiment pentru gin şi alte lichioruri.

Ienupărul e răspândit în toată lumea.

Bobiţele uscate de ienupăr se adaugă în pateuri şi la vânat (vezi reţeta de pe pagina alăturată) ori la marinate. In mod tradiţional, se folosesc la vânat, deoarece bobiţele atenuează gustul pătrunzător al acestuia, pe care unii nu îl agreează.

Bobiţele se amestecă bine cu usturoiul şi cu anumite ierburi cu aromă lemnoasă, cum ar fi rozmarinul şi cimbrul. Bobiţele proaspete se conservă şi merg de minune cu mezelurile.

Ienupărul se potriveşte şi cu gustul fructelor mov, cum ar fi goldanul, prunele, murele şi afinele. Frunzele se folosesc proaspete sau uscate la peştele fript pe grătar.

 

Ienuparul

Ienuparul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.