Halibut cu varza de Bruxelles si ghimbir

Printeaza

Halibut cu varza de Bruxelles si ghimbir din: fileuri de halibut, lamaie, ardei iute, ghimbir, sare, usutroi, ulei, varză de Bruxelles, ulei de susan, sos de soia.

Halibut_cu_varza_de_Bruxelles_si_ghimbir

Ingrediente:

  • 4 fileuri de halibut (a 150 g)
  • 1 lămâie
  • 1 ardei iute fără seminţe
  • 4 felii de ghimbir decojite
  • sare
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe ulei
  • 250 g varză de Bruxelles
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia

Mod de preparare:

Se taie în două lămâia şi se stoarce susul de la o jumătate. Se toarnă o cantitate mare de apă într-o oală; se adaugă suc de lămâie şi deasupra oalei se montează dispozitivul de fiert la aburi (sau o simplă sită care să stea suspendată deasupra nivelului apei). In dispozitiv sau în sită se aşază peştele, se sărează şi se fierbe la aburi cca 6-8 min.

între timp, se curăţă ustu­roiul, se taie felii subţiri şi se prăjeşte în 2 linguri de ulei. Se spală varza de Bruxelles şi se despart frunzuliţele care se opăresc cca 3 min. şi se repar­tizează pe farfuriile cu peşte. Se presară usturoi, se toarnă ulei de susan şi sos de soia. Se decorează cu felii de lămâie.

Halibut cu varza de Bruxelles si ghimbir

Halibut_cu_varza_de_Bruxelles_si_ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.