Grătar din carne de miel cu sos de legume

Printeaza

Grătar din carne de miel cu sos de legume din: usturoi, cimbru, rozmarin, suc de lamaie, ulei de masline, carne de miel, dovlecel, ardei gras, vanta, usturoi, ceapa, ulei de masline, bulion, smantana, supa de carne, sare si piper.

Ingrediente:Miel

pentru marinata:

  • 5 catei de usturoi
  • 1 fir cimbru
  • 1 fir rozmarin
  • sucul de la 1 lamaie
  • 7 linguri ulei de masline
  • carne de miel

pentru sosul de legume:

  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 vanata mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri bulion
  • 6 linguri smantana
  • supa de carne sau apa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pregatesti marinata: Amesteci într-un castron ingredientele. în marinata formată pui carnea de miel tăiată bucăţi. Laşi carnea sa stea in marinata 2 ore.

Pregatesti sosul: Ceapa o tai mărunt, legumele le tai cuburi şi le căleşti pe toate în ulei. Adaugi spre final usturoiul tăiat feliuţe. Peste legumele călite pui bulionul diluat cu supa de carne şi smântână. Laşi să fiarbă 10 minute şi potriveşti de sare şi piper.

Carnea o scoţi din marinată, o frigi pe grătar pe amble părţi şi apoi o serveşti caldă, cu sosul de legume.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.