Ghebe murate cu sare de mare

Printeaza

Ghebe murate cu sare de mare din: ghebe sau bureti, apa, otet, ulei, zahar, piper boabe, sare de mare.

Ingrediente:Ghebe murate cu sare de mare

  • 3 kg ghebe sau bureţi
  • 1 l apă
  • 250 ml oţet
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură zahăr tos
  • 2 linguriţe piper boabe
  • 1 lingură sare de mare

 

 

Mod de preparare:

Cureţi bine ciupercile de pământ, le speli în mai multe ape, pe urmă le pui într-un vas cu apă caldă. Laşi să fiarbă 10 minute, apoi le speli din nou. Le aranjezi într-un borcan.

Pui la fiert oţetul, 1 litru apă şi zahăr, iar la sfârşit adaugi uleiul şi piperul. Mai laşi puţin să dea în clocot, apoi laşi la răcit.

Torni saramura peste ciuperci, presari sarea şi legi bine borcanele cu celofan sau le pui capace.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.