Gelatina de gutui

Printeaza

Gelatina de gutui din: gutui, zahar, gelatina, apa.

Ingrediente:

  • 2 gutui
  • 100 g zahăr
  • 2 foi gelatină
  • 2-3 pahare apă

 

 

Mod de preparare:

Se spală gutuile şi se curăţă de coajă, samburi şi partea lemnoasă. Acestea din urmă se pun la fiert cu apa şi zahărul.

Cand sunt aproape fierte, se strecoară şi în siropul obţinut se pun gutuile cură­ţate, tăiate felii, care se lasă să fiarbă pană se în­moaie.

Se iau de pe foc şi se amestecă cu gela­tina înmuiată în apă rece, apoi se toarnă într-o formă stropită cu apă.

Se lasă, la rece, 2-3 ore pană se întăreşte, apoi se răstoarnă din formă, după ce, în prealabil, aceasta a fost ţinută 1-2 minute în apă caldă ca să se desprindă mai uşor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.