Garf cu tocătură de şuncă presată cu garnitură de napi in pesmet şi budincă de spanac

Printeaza

Garf cu tocătură de şuncă presată cu garnitură de napi in pesmet şi budincă de spanac

Ingrediente:Garf cu tocătură de şuncă presată cu garnitură de napi in pesmet şi budincă de spanac

  • 1 kg garf de porc
  • 200 g şuncă presată
  • 1 felie franzelă
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 1,500 kg spanac
  • 150g unt
  • 2 linguri sos alb
  • nucşoară
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri de sos brun
  • 1/41 supă
  • 600 g napi
  • 20 g hrean

 

Mod de preparare:

Garful întreg se frige înăbuşit. Se face tocătura din şuncă presată, fran­zelă înmuiată şi stoarsă, sare, piper şi se amestecă cu un ou crud.

Din spanac se face o budincă (spanacul opărit, bine stors, amestecat cu sosul alb, 2 ouă crude, nuşcoară şi sare).

Se fierbe în baie de apă, (bain- marie) în formă joasă ovală, unsă cu unt şi cînd este gata, se răstoarnă pe un platou oval.

Se taie felii mai groase şi pe fiecare felie se pune cîte un strat de tocătură.

Se montează la loc în tavă şi se dă la cuptor circa 15 minute. Cînd este gata, se pun feliile pe budinca de spanac şi se garniseşte cu napi în pesmet. In tavă se face sosul cu puţină făină, sos brun şi supă.

Se strecoară, se pune în el hreanul ras şi se serveşte la so­sieră şi se pune puţin la friptură.

 

Pofa buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.