Friptura frageda de miel

Printeaza

Friptura frageda de miel din: pulpa de miel usturoi, rozmarin, ulei, ceapa, morcovi, vin, sare, piper.

Ingrediente:Friptura frageda de miel

  • 1,5 kg pulpa de miel fără os
  • o căpăţână usturoi
  • 5 fire rozmarin
  • 2 linguri ulei
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • 150 ml vin roşu
  • 800 ml supă
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Se fac incizii în carne unde se pun alternativ căţei de usturoi şi bucăţi de crenguţe de rozmarin. Se unge carnea cu ulei, se presară cu sare şi piper boabe uşor strivite.

Se lasă carnea la frigider pentru o oră şi apoi se ţine o oră să ajungă la temperatura camerei înainte de a o da la cuptor.

Se aşază carnea în tava de copt pe un pat de ceapă tăiată julien şi morcovi tăiaţi rondele, după care se toarnă vinul şi supa. Se lasă la cuptor circa 2 ore, întorcând carnea periodic şi stropind-o cu sosul care se formează în tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.