Friptura de pui la cuptor

Printeaza

Friptura de pui la cuptor din: pui, usturoi, ulei, rozmarin, cimbru, sare, piper, pasta de rosii, apa, mustar, cuisoara, nucsoara, ardei iute, zahar brun, ceapa verde, suc de lamaie.

Ingrediente:Friptura de pui la cuptor

  • 1 pui
  • 1/2 căpăţână de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă de rozmarin uscat
  • 1/2 linguriţă de cimbru uscat
  • sare şi piper negru după gust

Pentru ketchup:

  • 200 g pastă de roşii
  • 1/3 cană de apă
  • 1/4 linguriţă de muştar
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 1 vârf de cuţit de cuişoare măcinate
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • 1/2 linguriţă de ardei iute roşu
  • 50g de zahăr brun

Pentru ornare:

  • 8 legături de ceapă verde
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 250°C şi aşezaţi o tigaie antiaderentă în cuptor să se încingă. Ungeţi bine puiul cu usturoi, stropiţi cu ulei de măsline, presăraţi sare, piper negru, rozmarin şi cimbru.

Aşezaţi puiul în tigaia încinsă cu pieptul în sus şi lăsaţi-l la copt timp de 15 minute. Reduceţi apoi temperatura la 175°C şi-l mai lăsaţi pentru încă 30 de minute.

Pentru sos, turnaţi toate ingredientele într-o tigaie şi fierbeţi până când se dizolvă zahărul. Indepărtaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească.

Curăţaţi şi spălaţi ceapa şi tăiaţi 2/3 din partea verde. Marinaţi ceapa rămasă în amestecul de suc de lămâie, ulei de măsline şi piper negru. Prăjiţi-le pe o tigaie tip gril.

Serviţi puiul cu garnitura şi cu ketchupul.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.