Friptura de porc cu fructe uscate

Printeaza

Friptura de porc cu fructe uscate din: cotlet de porc, prune uscate, caise uscate, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin.

Ingrediente:Friptura de porc cu fructe uscate

  • 1,5 kg cotlet de porc
  • 20 prune uscate
  • 14-16 caise uscate
  • 2 cepe
  • 200 g miez de nucă
  • 2 linguri cu unt
  • 1 lingură cu scorţişoară pulbere
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 linguriţă cu piper măcinat
  • 1 pahar cu vin alb

 

Mod de preprare:

Pregătiţi ingredientele: spălaţi fructele uscate, uscaţi-le în prosop curat, tăiaţi-le mărunt şi lăsaţi-le într-o farfurie adâncă.

Spălaţi carnea cu apă călduţă, ştergeţi cu şerveţele de hârtie, aşezaţi carnea pe un fund de lemn şi condimentaţi cu sare, piper măcinat şi scorţişoară. Lăsaţi să se odihnească.

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori, căliţi cu 1 lingură plină cu unt. Puneţi ceapa în tava de friptură. Aşezaţi carnea peste ceapa călită, presăraţi fructe uscate şi nuci tocate mărunt deasupra.

Cu restul de unt ungeţi carnea iar untul rămas îl tăiaţi bucăţi mici şi-l puneţi peste fructe şi nuci.

Puneţi tava în cuptorul fierbinte pentru 1 oră, întoarceţi carnea, adăugaţi vinul, continuaţi frigerea la foc potrivit.

Friptura este gata în 1 1/2 oră. Scoateţi friptura pe platou, porţionaţi. Scurgeţi sosul în care s-a făcut friptura într-un bol, serviţi lângă friptură. Treceţi pe farfiiriile de serviciu cu piure de cartofi, friptură şi sos.

Serviţi cu vin roşu.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.