Friptura cu sos de ciuperci

Printeaza

Friptura cu sos de ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa verde, usturoi, lapte, faina, seminte de mac, oregano, salata verde, ceapa, ardei iute, lamaie, sare, piper, ulei, boia iute, ghimbir.

Ingrediente:Friptura_cu_sos_de_ciuperci

  • două piepturi de pui
  • 600 g ciuperci
  • ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • 500 ml lapte
  • 150 g făină
  • 50 g seminţe de mac
  • două linguri oregano uscat
  • o salată verde
  • o ceapă
  • un ardei iute
  • o lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia iute
  • ghimbir

 

Mod de preparare:

Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie felii. Se condimentează, se ung cu ulei, se trec printr-un amestec din seminţe de mac şi oregano.

Se aşază pe grilul încins sau se coc în cuptor 20-25 de minute şi se păstrează la cald.

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se pun separat pe o farfurie. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune ceapa, se căleşte două minute apoi se pun ciupercile.

Se condimentează, se adaugă usturoiul feliat şi se lasă pe foc până scade lichidul lăsat de ciuperci. Se adaugă laptele în care s-a dizolvat făina, sare şi piper după gust şi oregano.

Se continuă fierberea la foc mediu până se îngroaşă amestecul, se verifică de gust şi se pune în farfurii alături de carnea de pui.

Se prepară o salată din salată verde, ceapă, ardei iute, suc de lămâie, ulei, sare şi piper şi se servesc.

 

Friptura cu sos de ciuperci

Friptura_cu_sos_de_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.