Fasolea cannellini

Printeaza

Fasolea cannellini

Fasolea cannelliniIncă din epoca romană, fasolea a fost considerată un aliment de bază al populaţiei rurale, însă proprietăţile ei nutritive au transformat-o într-un ingredient apreciat al bucătăriei italiene contemporane. Deoarece trebuie fiartă vreme îndelungată, fasolea concentrează toate virtuţile bucătăriei nord-italiene, numită adeseori slow-food.

Fasolea cannellini este folosită atât de des în bucătăria toscană, încât locuitorilor din acastă regiune li se spune cu afecţiune mangiafagiole – mâncători de fasole. Acest soi de fasole, cu boabe albe, de forma rinichilor, este atât de adaptabil, încât poate fi combinat cu aproape oricare alt ingredient.

Boabele rămân tari, nu se zdrobesc în timpul fierberii, fiind ideale pentru salate, de pildă amestecate cu roşii tăiate în sferturi, mozzarella proaspătă, frunze de busuioc rupte în bucăţi, ulei de măsline, felii de ceapă roşie, sare şi puţin piper negru proaspăt măcinat. în prepararea supei minestrone, fasolea cannellini este un ingredient de bază. Din ea se poate face un piure, amestecând-o într-un blender cu usturoi prăjit în tigaie, puţin ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie. în acest sos cremos se pot înmuia bucăţi de pâine proaspătă sau prăjită.

Se poate servi cu puţin pătrunjel proaspăt tăiat sau călită cu ierburi proaspete şi ulei de măsline.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.