Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras

Printeaza

O reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper.

Ingrediente:Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras

  • 4 felii de curcan, mari si subtiri
  • 4 felii de foie gras crud, decongelat
  • 2 oua
  • 50 g faina
  • 30 g pudra de migdale
  • 30 g pesmet
  • 70 g unt
  • sare
  • piper macinat proaspat

 

Mod de preparare:

Asezati feliile de carne pe planseta. Puneti pe fiecare cate o felie de foie gras. Sarati si piperati. Pliati pieptul astfel incat ficatul sa ramana inauntru si fixati cu o scbitoare de lemn.

Puneti faina intr-o farfurie adanca. Spargeti ouale intr-o alta farfurie si bateti-le cu o furculita.Sarati si piperati

Intr-o a treia farfurie, amestecati bine pudra de migdale cu pesmetul. Incingeţi untul într-o tigaie neaderentă. Treceţi repede escalopurile împăturite prin făină, prin ou bătut şi, la urmă, prin amestecul de pesmet şi pudră de migdale.

Prăjiţi-le în untul încins, la foc iute, câte 2 min pe fiecare parte. Apoi, continuaţi prăjirea pe foc mic, câte 3 min pe fiecare parte. Serviţi escalopurile foarte fier­binţi, scoţând scobitorile.

Puteţi servi aceste escalopuri cu piure de mazăre. Fierbeţi mazărea într-o supă şi, apoi, mixaţi-o cu smântână groasă.

Escalopuri vieneze de curca cu foie gras

Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.