Dulceata de smochine cu miez de nuca si vanilie

Printeaza

Dulceata de smochine cu miez de nuca si vanilie din: smochine, zahar, miez de nuca, pastaie de vanilie.

Dulceata_de_smochine_cu_miez_de_nuca_si_vanilie

Ingrediente:

  • 1 kg smochine
  • 1 kg zahăr
  • 200 g miez de nucă
  • 1/2 păstaie de vanilie

 

Mod de preparare:

Se face un sirop dizol­vând zahărul în 250 ml apă; se adaugă păstaia de vanilie crestată în două.

Se lasă să dea în clocot.

Se spală smochinele şi se taie în 4. Miezul de nucă se zdrobeşte grosier cu sucitorul.

Se aşază ambele în sirop şi se reduce focul; se fierbe la foc moale.

Se ia apoi pe foc, se lasă să se răcorească, apoi se pune din nou la foc 40 min.

Se aşază apoi dulceaţa în borcane şi se lasă să se odihnească pe capac.

Dulceata de smochine cu miez de nuca si vanilie

Dulceata_de_smochine_cu_miez_de_nuca_si_vanilie

Pofta buna!


poate iti place si:

Dulceaţă de smochine cu miez de nuca

Dulceata de smochine

Dulceata de smochine din: smochine coapte, zahar, apa, lamaie, zahar vanilat, sare de lamaie. Ingrediente: 35 de smochine coapte (nu foarte moi) 1 kg zahăr 500 ml apă 1 lămâie faculta­tiv 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă sare de lămâie   Mod de preparare: Speli smochinele şi le fierbi 5 minute în apă clocotită, în […]

Dulceata delicioasa de smochine

Dulceata delicioasa de smochine

Dulceata delicioasa de smochine din: smochine, zahar, lamaie, zahar vanilat, apa. Ingrediente: 1 1/2 kg smochine proaspete 1 kg zahăr 1 lămâie 2 plicuri zahăr vanilinat 1 pahar apă   Mod de preparare: Intr-un vas emailat, fierbi zahărul cu un pahar de apă. Alegi smochine bine coapte, care apar pe piaţă de sfârşitul lui septembrie. Le […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cate borcane ies din gramajul retetei?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.