Dulceata de smochine cu miez de nuca si vanilie

Printeaza

Dulceata de smochine cu miez de nuca si vanilie din: smochine, zahar, miez de nuca, pastaie de vanilie.

Dulceata_de_smochine_cu_miez_de_nuca_si_vanilie

Ingrediente:

  • 1 kg smochine
  • 1 kg zahăr
  • 200 g miez de nucă
  • 1/2 păstaie de vanilie

 

Mod de preparare:

Se face un sirop dizol­vând zahărul în 250 ml apă; se adaugă păstaia de vanilie crestată în două. Se lasă să dea în clocot.

Se spală smochinele şi se taie în 4. Miezul de nucă se zdrobeşte grosier cu sucitorul. Se aşază ambele în sirop şi se reduce focul; se fierbe la foc moale.

Se ia apoi pe foc, se lasă să se răcorească, apoi se pune din nou la foc 40 min. Se aşază apoi dulceaţa în borcane şi se lasă să se odihnească pe capac.

Dulceata de smochine cu miez de nuca si vanilie

Dulceata_de_smochine_cu_miez_de_nuca_si_vanilie

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dulceata de miez nuca cu smochine
  • dulceata de smochine cu samburi de nuca

1 comentariu

  1. Cate borcane ies din gramajul retetei?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.