Dulceata de patlagele verzi

Printeaza

Dulceata de patlagele verzi

Ingrediente:Dulceata de patlagele verzi

  • 60-70 buc. pătlăgele (din cele lunguieţe)
  • 1 kg zahăr tos
  • 15-20 nuci tăiate în lung
  • 1 lămâie
  • 1 pahar cu apă

 

Mod de preparare:

Se spală gogonelele, se taie căpăcelul de la codiţă şi, cu o scobitoare, se scot nunai seminţele. Se opăresc în apă fierbinte, circa 3 minite, de trei ori, se scot, se pun cu partea tăiată în jos pe un prosop.

După ce s-au scurs se umple fiecare jumătate cu bucăţi de nucă şi feliuţe mici de coajă de lămâie. Intre timp se prepară siropul, din apă, zahăr şi zeama de la o lămâie. Când siropul este aproape legat se adaugă pătlăgelele şi se amestecă cu grijă.

Când s-a legat dulceaţa, se dă deoparte şi se pune deasupra un prosop umed. A doua zi se pune în borcane şi se capsează.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.