Patlagele la borcan

Printeaza

Patlagele la borcan din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Patlagele la borcan

  • 3 kg pătlăgele
  • apa
  • sare
  • zahar
  • otet
  • ulei
  • piper boabe
  • dafin

 

Mod de preparare:

Se aleg 3 kg pătlăgele roşii rotunde. Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, 3-4 linguri ulei şi 10 boabe de piper negru.

Când începe să clocotescă, se adaugă 250 ml oţet şi 2-3 foi de dafin şi se mai lasă pe foc. Când clocoteşte din nou, se pun roşiile 2-3 minute, până îşi schimbă culoarea.

Se pun într-un vas mare la răcit. Se aşază în borcane, nu foarte îndesate, cu 1,5 căpăţâni de usturoi tocat, 2 bucăţi hrean tăiat bucăţele, frunze de vişin uscate, capere.

Se toarnă amestecul fierbinte şi se acoperă borcanele.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Patlagele la borcan
Publicat pe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.