Deserturi delicioase: Spuma de ciocolata

Printeaza

Spuma de ciocolata din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, frisca, oua, zahar pudra, sos de ciocolata, frisca

Inrgedeinte:Spuma_de_ciocolata

  • 200 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, topita
  • 100 g ciocolata cu lapte, topita
  • 75 ml frisca
  • 5 oua, separate
  • 50 g zahar pudra
  • 150 ml sos de ciocolata gata preparat
  • 300 ml frisca batuta
  • 1 ciocolata, zdrobita pentru ornat

 

Mod de preparare:

Topeste ciocolata amaruie si pe cea cu lapte, impreuna cu frisca, intr-un castron, la bain-marie. Lasa sa se raceasca putin, apoi incorporeaza in crema galbenusurile, batandu-le usor.

Intre timp, intr-un castron mare bate albusurile cu un mixer, apoi adauga treptat zaharul si bate bine pana se intareste si arata ca o spuma lucioasa. Pune o lingura de spuma de albusuri in crema de ciocolata si amesteca bine cu o lingura de metal, apoi incorporeaza restul de spuma de albusuri.

Toarna amestecul cu o lingura intr-un vas termorezistent de 1,5 l si lasa la frigider o ora. Intinde siropul de ciocolata in strat subtire, peste spuma. Orneaza cu frisca si mai tine la frigider.  Orneza cu ciocolata zdrobita.

Spuma de ciocolata

Spuma_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.