Tort Alcazar

Tort Alcazar

Tort Alcazar din: albusuri, zahar, nuci, vanilie, ulei, zahar, unt, lapte, cafea, cacao, rom. Poate te intereseaza si Prajitura cu zmeura si ciocolata Ingrediente: 6 albuşuri 6 linguri zahăr 250 g nuci date prin maşină vanilie ulei   Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri 6 linguri zahăr 250 g unt 1/2 pahar lapte 1 păhărel cafea  (cicoare) […]

Tort Othello

Tort Othello

Tort Othello din: oua, zahar, esenta de cafea, cacao, faina, nuci, alune, ulei, faina, fructe. Ingrediente: 9 ouă 9 linguri zahăr 2 linguri esenţă de cafea 55 g cacao 55 g făină 55 g nuci alune sau migdale pisate în piuliţă ulei făină pentru formă fructe din dulceaţă Ingrediente crema: 5 linguri apă, 75 g […]

Şarlotă de vanilie

Şarlotă de vanilie

Şarlotă de vanilie Ingrediente: 250 g zahăr 6 gălbenuşuri 1,5 kg lapte 1/2 baton vanilie 8 foi gelatină   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia. În acest timp se freacă gălebenuşurile cu zahărul. Cînd laptele este fiert, se trage la marginea maşinii şi se toarnă treptat gălbenuşurile amestecînd mereu pînă cînd se îngroaşă. […]

Prajitura cu foi si spuma cu gem

Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao

Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao Ingrediente: 6 ouă 8 linguri zahăr 7 linguri făină 4 linguri apă 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 250 g unt 200 g nuci măcinate 200 g zahăr pudră 1 pahar lapte 50 ml esenţă de rom Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră 4 linguri […]

Tort de îngheţată în 3 culori

Tort Punş

Tort Punş Ingrediente: 8 ouă 210 g zahăr pudră 140 g făină zeama de la 1 lămîie şi 1 portocală 1 păhărel rom 40 g ciocolată 2-3 linguri marmeladă de caise unt făină pentru formă glazură de ciocolată   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră, adăugat treptat şi amestecînd mereu. Se pun […]

Tort caramel

Tort caramel

Tort caramel Ingrediente blat: 1 pahar smîntînă 125 g unt vanilie făină cît cuprinde   Ingrediente crema: 150 g zahăr ars, 1 pahar lapte, 150 g zahăr pudră, vanilie sau 1 păhărel de rom, 150 g unt.   Mod de preparare: Se face o cocă din smîntînă, unt, vanilie, şi făină. Se fră­mîntă un aluat […]

Prăjitură cu cacao şi cafea

Prăjitură cu cacao şi cafea

Prăjitură cu cacao şi cafea Ingrediente blat: 5 gălbenuşuri 5 albuşuri 250g unt 250g zahăr 1 lin­guriţă cafea măcinată 4 linguriţe cacao 400g făina 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă esenţă de rom Ingrtediente crema: 4 gălbenuşuri,200g zahăr ,200g unt,1 linguriţă ca­cao,1 lingură cafea măcinată 1 linguriţă esenţă de rum ,70g nucă măcinată . […]

Bulgarasi de migdale

Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot

Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot Ingrediente: 350 g ciocolată de menaj 175 g unt 2 linguri ulei 300 ml frişcă lichidă 1 sticluţă esenţă de rom 300 g biscuiţi simpli 200 g vişine din compot   Mod de preparare: Topeşti ciocolata şi uleiul pe baie de aburi şi când e gata o dai […]

Papanaşi de cartofi

Papanaşi de cartofi

Papanaşi de cartofi Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei 1 ou sare smântână sau unt   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. îi amesteci apoi cu drojdia de bere înmuiată în 1/4 pahar apă rece, adaugi apoi oul, puţină […]

Tort special

Tort fraged cu marmeladă

Tort fraged cu marmeladă Ingrediente: 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 20 g sare de amoniac bine pisat 1/2 pahar unt topit vanilie făină cît cuprinde marmeladă după gust cîteva nuci sau migdale tăiate 1 ou întreg   Mod de preparare: Se freacă zahărul şi untul pînă se fac spumă. Se adaugă gălbe­nuşurile, unul cîte […]

Minişarlote cu pere

Şarlotă de alune

Şarlotă de alune Ingrediente: 300 g frişcă 1 kg lapte 6 ouă 6 foi de gelatină 200 g alune prăjite şi măcinate 350 g zahăr 1 păhărel rom puţină coajă rasă de lămîie   Mod de preparare: Laptele fiert şi răcit se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahărul, se amestecă, se pune pe foc amestecînd […]

Negrese cu nuci şi stafide

Negrese cu nuci şi stafide

Negrese cu nuci şi stafide Ingrediente: 150g ciocolată menaj 100 g unt (margarină) 100g miez de nucă sfărâmat 100g stafide aurii 250 zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 150 g făină un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se pun ciocolata şi untul într-o oală şi se topesc, amestecându- le încontinuu. Se […]

Tort de caise

Tort de caise

Tort de caise Ingrediente: 350 g făină 100 g unt sau margarină 100 g smîntînă 1 ou 2 linguri zahăr 1 linguriţă oţet vanilie coajă de lămîie rasă zahăr pudră Ingrediente umplutura: 1 kg caise curăţate de sîmburi şi rupte jumătăţi, 3 linguri zahăr.   Mod de preparare: Se freacă puţin untul cu zahărul, apoi […]

Negresa cu menta

Negrese cu ciocolată şi mentă

Negrese cu ciocolată şi mentă Ingrediente blat: 60g ciocolată amară 1/2 cană unt nesărat la tempera­tura camerei l cană zahăr 2 ouă mari 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 linguriţă scorţişoară Ingrediente crema: 360g ciocolată albă de menaj,6 linguri frişcă,2 linguriţe esenţă de mentă. Ingrediente glazura:6 linguri frişcă ,180g […]

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă din: faina, margarina, galbenus, zahar, lapte, nuca, sare, gris, marmelada, albusuri, cacao. Ingrediente: 300 g făină 150 g margarină 1 gălbenuş 1 lingură zahăr 2 linguri lapte drojdie cât o nucă sare Ingrediente cremă: 200 ml lapte 2 linguri griş 2 gălbenuşuri 7 linguri zahăr 1 lingură cacao […]

Tort brun

Tort brun

Tort brun Ingrediente: 200 g migdale pisate 130 g zahăr pudră 200 g ciocolată casă 5 linguri rase făină fină 12 ouă unt cremă de unt frişcă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pînă ce se fac ca o spumă, se adaugă ciocolata, migdalele şi făina, se amestecă bine, iar la sfîrşit […]

Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel

Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel

Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel din: piscoturi, ness, zahar, apa, nuci, frisca, galbenusuri, margarina. Poate te intereseaza si Prajitura cu nuci si coniac Ingrediente: 30 de pişcoturi de şampanie 2 pliculeţe ness 14 linguri zahăr 250 ml apă 100 g nuci 100 ml frişcă 4 gălbenuşuri 1 pachet mar­garină   Mod de preparare: Topeşti […]

Prăjitură cu miere şi cremă de nucă

Prăjitură cu miere şi cremă de nucă

Prăjitură cu miere şi cremă de nucă Ingrediente foi: 3 ouă 3 linguri ulei 1/2 lin­guriţă bicarbonat 1/2 pahar miere de albine 3/4 pahar zahăr 500 g făină Ingrediente cremă: 700 g miez de nucă 400 g smântână 1/2 pahar zahăr tos 1/2 sticluţă esenţă de rom din care coci 6 foi pe dosul   […]

Tort Richard

Tort Richard

Tort Richard din: migdale, zahar pudra, albusuri, unt, crema de ciocolata, glazura de ciocolata. Ingrediente: 250 g migdale sau nuci pisate 250 g zahăr pudră 10 albuşuri unt cremă de ciocolată glazură de ciocolată   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se amestecă cu zahărul şi migdalele(nucile). Pasta obţinută se împarte în 3-4 părţi […]

Tort poveste

Tort poveste

Tort poveste din: nuci, oua, zahar pudra, cacao, vanilie, ulei, faina, fructe din dulceata, albusuri, zahar pudra, cacao, unt, frisca. Poate te intereseaza si: Tort de ciocolata Tort cu visine si frisca Tort de capsuni si migdale Tort de visine cu piscoturi Tort de fructe de pădure   Ingrediente: 30 nuci pisate 5 ouă 5 […]

Cremă de migdale

Cremă de migdale

Cremă de migdale Ingrediente: 250g făină de migdale (se pisează migdale coapte) 250g zahăr 1 pahar mare de apă   Mod de preparare: Se leagă pe foc un sirop gros din zahăr şi apă, până ce se colorează, se adaugă făină de migdale de-acu, se poate folosi ca umpluturi sau, de sărbători, colora şi modela […]

Prajitura de Anul Nou

Prăjitură cu biscuiţi, lămaie şi nucă

Prăjitură cu biscuiţi, lămaie şi nucă Ingrediente blat: 5 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 4 linguri ulei coaja de la 1 lămâie 1 cană de apă 2 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie pentru sirop Ingrediente cremă: 15 biscuiţi cu miere 1 pachet unt sau margarină 1 cană de zahăr 1 […]

Ananas cu scortisoara si rom

Sericaia

Sericaia Ingrediente: jumătate litru lapte dulce 1 beţişor de scorţişoară 1 bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie 5 ouă 200g zahăr 2 linguri făină sare suc de lămâie unt scorţişoară pisată   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu beţigaşul de scorţişoară, coaja de lămâie şi bastonaşul de vanilie, se lasă la rece, […]

Tort simplu

Tort simplu

Tort simplu Ingrediente: 6 ouă 1 pahar zahăr pudră 1 pahar făină coaja rasă de la o lămîie marmeladă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul într-un castron de piatră. Se aşază castronul într-un vas cu apă fierbinte, ţinînd vasul pe foc şi se freacă cu crema pînă ce se înfierbîntă. Se scoate […]

Tort special

Tort fraged

Tort fraged Ingrediente: 600 g făină 400 g unt proaspăt 2 gălbenuşuri 1 ou întreg 3 linguri smîntînă vanilie fructe din dulceaţă   Mod de preparare: Se freacă untul cu două gălbenuşuri, se adaugă un ou întreg, smîntînă, vanilie şi făină. Se frămîntă bine şi se împarte alua- tul obţinut în trei părţi egale. Se […]

Prăjitură fondantă

Prăjitură fondantă

Prăjitură fondantă Ingrediente: 300g ciocolată amară 1 pachet unt 5 ouă zahăr pudră: 2-3 lin­guri pentru cremă + 2 linguri pen­tru glazură praf scorţişoară 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Ciocolata şi untul se amestecă pe foc, se dau deoparte, se adaugă zahăr pudră, făină, scorţişoară şigălbenuşuri, amestecând fără istov, până se cremuieşte. […]

Negrese

Negrese

Negrese Ingrediente blat: 4 gălbenuşuri 150g margarina 200g zahăr 3 linguri cacao 250g iaurt 200g făină Ingrediente crema: 4 albuşuri ,250g zahăr Ingrediente glazura:200g zahăr,3 linguri apă,3 linguri cacao ,100g margarina   Mod de preparare: Pentru blat se amestecă bine ingredientele şi se pun la copt într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, la foc […]

Şarlotă de cafea

Şarlotă de cafea

Şarlotă de cafea Ingrediente: 1 kg frişcă 11 foi gelatină 4 ceşcuţe cafea neagră rece zahăr după gust 1 ceşcuţă lapte dulceaţă de vişine   Mod de preparare: Se pune la foc într-un ibric cafeaua neagrăşi laptele. Se adaugă gelatina şi se amestecă bine pînă ce se dizolvă. Se strecoară prin sită deasăşi se lasă […]

Prăjitură glazurată din panettone

Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci

Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci Ingrediente: 500 g făină 80 g untură (sau unt) 2 ouă 1/2 l lapte dulce 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat 6 linguriţe cacao   Mod de preparare: Freci untura cu zahărul şi ouăle, apoi adaugi făina, laptele, cacaua, praful de copt şi vanilia. […]

Glazură de rom

Glazură de rom

Glazură de rom Ingrediente: 420 g zahăr 1/2 pahar apă 2 linguri rom zeama de la o 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa; cînd s-a legat bine ca pentruşerbet, se adaugă romul şi zeama de lămîie. Se ia de pe foc, se freacă bine şi cînd începe să […]

Glazură de zahăr

Glazură de zahăr

Glazură de zahăr Ingrediente: 420 g zahăr 1 pahar apă cîteva picături zeamă de lămîie   Mod de preparare: Se fierbe bine zahărul pisat fin cu un pahar de apă pînă cînd siropul se îngroaşă şi se ţine de lingură. Se adaugă cîteva picături de zeamă de lămîie. Cînd compoziţia este caldă, se freacă, ca […]

deserturi

Spettekaka

Spettekaka Ingdrediente: 12 ouă 1 pahar zahăr 1,2 kg piure (fără pic de apă) de cartofi fierţi făină cât să se lege un aluat potrivit 500g zahăr 100g sirop gros de fragi sau zmeură   Mod de preparare: Sosul se dizolvă zahărul şi siropul într-un litru de apă clocotită. Ouăle se bat, apoi se amestecă […]