Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă

Printeaza

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă din: faina, margarina, galbenus, zahar, lapte, nuca, sare, gris, marmelada, albusuri, cacao.

Ingrediente:Prajitura cu crema de gris si marmelada

  • 300 g făină
  • 150 g margarină
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri lapte
  • drojdie cât o nucă
  • sare

Ingrediente cremă:

  • 200 ml lapte
  • 2 linguri griş
  • 2 gălbenuşuri
  • 7 linguri zahăr
  • 1 lingură cacao
  • 2-3 linguri marmeladă
  • 3 albuşuri

 

Mod preparare foi:

Faci o maia din drojdie, lapte călduţ, făină.

După ce a crescut maiaua, o adaugi peste făină, pui şi margarina, gălbenuşul, zahărul, sare după gust şi frămânţi aluatul pe care-l laşi să se odihnească 15 minute.

Intre timp, pregăteşti crema: Pui la fiert laptele şi când clocoteşte presari grisul.

După ce s-a îngroşat, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească. Freci apoi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi cacaua, marmelada, grisul fiert.

La urmă încorporezi albuşurile bătute spumă. împărţi apoi aluatul în două, din care întinzi 2 foi.

Aşezi prima foaie într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, întinzi toată crema, o acoperi cu a doua foaie şi coci prăjitura la foc potrivit timp de 35 de minute.

După ce s-a copt, o presari cu zahăr si o tai bucăţi.

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă

Prajitura cu crema de gris si marmelada

Pofta bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.