Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao

Printeaza

Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao

Ingrediente:Prajitura cu crema de nuca si glazura de cacao

  • 6 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 4 linguri apă
  • 1 linguriţă praf de copt

Ingrediente cremă:

  • 250 g unt
  • 200 g nuci măcinate
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 pahar lapte
  • 50 ml esenţă de rom

Ingrediente glazură:

  • 150 g zahăr pudră
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri apă clocotită
  • 1 lingură ulei

 

Mod preparare blat:

Freci gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr şi apa călduţă, iar separat baţi albuşurile spumă cu zahărul rămas. Adaugi apoi albuşurile peste gălbenuşuri, omogenizezi compoziţia şi încorporezi făina, amestecată in prealabil cu praful de copt.

Torni compozitia obtinuta intr-o tavă (cu dimensiunea de 22/30 cm) unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit timp de 25 de minute.

In acest timp, pregăteşti crema: opăreşti nuca măcinată cu laptele fierbinte, amesteci şi după ce s-a răcit, adaugi untul frecat spumă şi zahărul. Laşi blatul să se răcească, apoi îl tai bucăţi cu un pahar mai larg la gură.

Bucăţile de blat rămase le înmoi în rom, apoi le adaugi în cremă şi omogenizezi. Pui apoi pe fiecare bucată rotundă de blat câte o lingură de cremă. Faci si glazura. Amesteci apa clocotita cu zaharul, cacaua si uleiul si pui cate o lingura de glazură peste fiecare prăjitură.

Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao

Prajitura cu crema de nuca si glazura de cacao

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.