Desert: spuma de orez

Printeaza

Spuma de orez din: orez, lapte, zahar, lamaie, frisca, fructe.

Ingrediente:Spuma de orez

  • 5 linguri orez
  • 500 ml lapte
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 5 linguri zahăr tos
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă de turmeric
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 400 ml frişcă bătută
  • 500 g fructe de pădure

 

Mod de preparare:

Se fierb 5 linguri orez în 500 ml lapte, cu puţină sare şi 2 plicuri zahăr vanilat. Se adaugă 5 linguri zahăr tos şi se lasă să se răcească.

Se pasează apoi la blender. Se adaugă 2 gălbenuşuri, 1 linguriţă de turmeric, coaja rasă de la 1 lămâie şi se amestecă bine. Apoi se înglobează 400 ml frişcă bătută şi 500 g fructe de pădure.

Se coace într-un vas termorezistent uns, cca 20 min. la cuptorul încins la 180 °C.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.