Desert: Prajitura buturuga

Printeaza

Prajitura buturuga din: ciocolata, lapte, frisca, rom, stafide, alune, nuci, fistic.

Ingrediente:Prajitura buturuga

  • 200 g ciocolată neagră
  • 100 ml lapte
  • 200 ml frişcă
  • esenţă de rom
  • 50 g stafide
  • 50 g alune de pădure
  • 50 g fistic
  • 100 g nuca

 

Mod de preparare:

Se topesc 200 g ciocolată neagră în 100 ml lapte, pe baie de aburi. După ce s-a răcit, se adaugă treptat 200 ml frişcă bătută. Se înglobează esenţă de rom, 50 g stafide, 50 g alune de pădure, 50 g fistic şi 100 g miez de nucă, mărunţite.

Se topeşte 1 plic gelatină în 30 ml apă, se lasă să se răcească puţin, se înglobează în compoziţia de ciocolată. Se toarnă într-o tavă de chec tapetată cu folie. Se dă la frigider minimum 2 ore.

Se răstoarnă pe un platou şi se desprinde folia. Se prepară glazură din 100 g ciocolată neagră topită în 2 linguri apă şi 2 linguri ulei, pe baie de aburi.

Se decorează buturuga cu glazură şi fructe uscate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.