Prajitura sarbeasca

Printeaza

Prajitura sarbeasca din: oua, zahar, faina, lapte, nuci, gem, frisca.

Ingrediente:Prajitura sarbeasca

  • 8 ouă
  • 16 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • un litru lapte
  • 300 g nuci tăiate
  • un borcan gem de caise

Pentru ornat:

  • 500 ml friscă
  • 100 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Se unge o tavă pătrată cu ulei şi se presară nucile tăiate bucăţele. Se prepară aluatul pentru blat din cele opt albuşuri bătute spumă. Se adaugă 8 linguri de zahăr şi 2 linguri gem caise.

Se toarnă peste nuci compoziţia obtinută şi se dă la copt 15-20 de minute. Se scoate şi se lasă să se răcorească.

Pentru cremă, se amestecă cele opt gălbenuşuri cu restul de zahăr, apoi se toarnă laptele călduţ, se pune făina şi se omogenizează. Se pune crema la fiert, ia bain-marie, şi se amestecă încontinuu până se îngroaşă.

Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Blatul se unge cu 5 linguri gem de caise, peste care se toarnă crema, apoi se unge cu frişcă şi deasupra se rad 100 g ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.