Deliciu cu ricotta

Printeaza

Deliciu cu ricotta: oua, faina, cacao, lichior de nuci, zahar, nuci, ricotta, smantana dulce, zahar vanilat.

Ingrediente blat: Deliciu_cu_ricotta.png

  • 7 ouă
  • 225 g făină
  • 25 g cacao
  • 50 ml lichior de nuci
  • 125 g zahăr
  • 50 g nuci

Ingrediente cremă:

  • 1 cutie cu ricotta
  • 200 ml smântână dulce
  • 3 pliculeţe cu zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Rumeneşte nucile într-o tavă, la cuptor, după care zdrobeşte-le. Separat, freacă gălbenu­şurile spumă cu 80 g de zahăr.

Toarnă treptat lichiorul de nuci. Adaugă albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. Incorporează făina amestecată cu cacaua şi nucile măcinate. Pune compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Coace la cuptor cam 35-40 de mi­nute.

După ce s-a răcit, taie blatul în două foi. Bate bine smântână. Adaugă zahărul, apoi ricotta. întinde jumătate din cremă între cele două blaturi. Acoperă cu restul de cremă şi lasă la rece câteva ore.

Deliciu cu ricotta

Deliciu_cu_ricotta.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.