Deliciu cu nuci si ciocolata

Printeaza

Deliciu cu nuci si ciocolata din: faina, praf de copt, margarina, zahar, nuci, cacao, lapte, ciocolata, cuisoare.

Ingrediente:Deliciu cu nuci si ciocolata

  • 180 g făină
  • 1 vârf cuţit praf de copt
  • 130 g margarină
  • 120 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 60 g nuci măcinate
  • 25 g cacao
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri lapte
  • 1 vârf cuţit scorţişoară
  • 1 vârf cuţit cuişoare măcinate
  • 100 g ciocolată neagră
  • 50 g ciocolată albă
  • 50 g margarină

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul: făina se amestecă împreună cu praful de copt, scorţişoara, cuişoarele măcinate şi gălbenuşul. Treptat se adaugă margarina tăiată cubuleţe, zahărul, vanilia, praful de cacao, laptele şi nucile măcinate.

Se frământă bine aluatul, se face din el o ruladă cu grosimea de cca 4 mm şi se taie din ea, cu un cuţit ascuţit, rondele cu grosimea de cca 5 mm. Se pun într-o tavă cu hârtie de copt şi se coc la cuptor 10 minute.

Pentru glazură, se topeşte ciocolata neagră, la care se adaugă şi margarina.

Ciocolata albă se topeşte la bain-marie. Se glazurează fursecurile reci cu ciocolată neagră şi se desenează lăbuţele cu ciocolată albă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.